Imprimir

Visita de los Obispos

Los días 7 y 8 de mayo de 2014 ha tenido lugar la reunión n. 210 de la Conferencia Episcopal Tarraconense (CET), en el Santuario de Nuestra Señora de Loreto, en Tarragona. La reunión ha sido presidida por Mons. Jaume Pujol Balcells, arzobispo metropolitano de Tarragona y primado, y a ella han asistido todos sus miembros.

Al inicio de la reunión, los obispos han tenido un recuerdo y una plegaria por Mons. Ramon Malla Call, obispo emérito de Lleida, que murió el pasado Viernes Santo, 18 de abril de 2014.

 

 

 

Imprimir

La canonització de dos papes, Joan XXIII i Joan Pau II

 

CATALUNYA RELIGIÓ

“La canonització de dos papes, Joan XXIII i Joan Pau II, ens mostra com es pot viure l’Evangeli de Jesús i el servei a l’Església des de sensibilitats diferents però amb una radicalitat profunda com ho van fer tots dos”. És la lectura que fa l’abat de Josep Maria Soler de la doble canonització d’aquest diumenge a Roma.

L’abat de Montserrat destaca de tots dos “la seva referència al Concili Vaticà II” amb Joan XXIII que “el va promulgar i el va inaugurar” i amb Joan Pau II que “també el va dur a terme, amb una sensibilitat potser diferent, però en tot cas creient que el Concili Vaticà II era el gran esdeveniment de l’Església en el segle XX”.

I per a Soler també és molt rellevant com “amb accents també diferents, de tots dos en destaca la defensa dels drets de les persones i dels pobles”.

D’altra banda la comunitat benedictina també recorda que els dos papes van ser pelegrins de Montserrat, Roncalli el 1954 abans de ser papa, i Joan Pau II durant la seva extensa visita a Espanya el 1982. Soler explica que “el fet que dos pelegrins de Montserrat siguin canonitzats i el mateix dia és un motiu de joia i un estímul de viure amb fidelitat el nostre servei des de Montserrat”.

http://www.catalunyareligio.cat/articles/56430

 

DIARI ARA

El Papa Francesc ha proclamat aquest diumenge la santedat dels papes Joan XXIII i Joan Pau II i ha demanat, en una multitudinària cerimònia a la Plaça de Sant Pere, que ambdós pontífexs siguin inscrits en els llibres dels sants de l'Església.

Ho ha fet en llatí, al començament de l'acte en el qual l'Església Catòlica eleva als altars als dos papes, en una cerimònia concelebrada amb el papa emèrit Benet XVI. La proclamació de la santedat dels dos papes ha estat rebuda amb un gran aplaudiment a la Plaça de Sant Pere, així com en altres llocs de Roma, on desenes de milers de pelegrins es concentren davant pantalles gegants per les quals segueixen la cerimònia.

El prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, el cardenal Angelo Amato, ha presentat a Francesc "les tres peticions" de canonització per a tots dos papes, primer amb "gran força", després amb "més força" i, finalment, amb " grandíssima força".

A continuació, el Papa ha continuat amb la fórmula: "En honor de la Santíssima Trinitat, per l'exaltació de la fe catòlica i l'increment de la vida cristiana, amb l'autoritat del nostre Senyor Jesucrist i dels sants apòstols Pere i Pau, després d'haver reflexionat llargament i invocat l'ajuda divina i escoltant el parer de molts dels nostres germans bisbes, declarem sants a Joan XXIII i Joan Pau II". I finalment, ha instat a inscriure els dos papes en els llibres dels sants.

http://www.ara.cat/mon/Pregaries-canonitzacio-cerimonia-Vatica_0_1127887372.html

Imprimir

"No als cristians tancats, cal arribar a tothom"

Àngelus del papa Francesc a la Plaça de Sant Pere de Roma26 de gener de 2014

   
La missió de Jesús – ha explicat el Papa comentant l’Evangeli d’aquest diumenge – “no surt de Jerusalem”, és a dir del centre religiós, social i polític, sinó de Galilea, “una zona perifèrica, una zona mensypreada pels jueus més ortodoxos, pel fet d’haver-hi, en aquella regió, Galilea moltes poblacions estrangeres” i per això definida per profeta Isaïes com ‘Galilea dels gentils’. “És una terra de frontera, una zona de trànsit on es troben persones de diferent raça, cultura, necessitat de confrontació i necessitat de trobada”.
 
“Nosaltres també estem immersos cada dia en una ‘Galilea dels gentils’, i en aquest tipus de context podem espantar-nos i cedir a la temptació de construir recintes per estar més segurs, més protegits. Però Jesús ens ensenya la Bona Nova, que Ell porta, no està reservada a una part de la humanitat, s’ha de comunicar a tothom. És un anunci joiós destinat als qui l’esperen, però també als qui potser no esperen res més i no tenen tampoc la força de buscar i de demanar. Sortint de Galilea, Jesús ens imposa que ningú està exclòs de la salvació de Déu, ans al contrari, que Déu prefereix sortir de la perifèria, dels últims, per arribar a tothom”.

Jesús ens ensenya el mètode de la misericòrdia, convidant-nos a arribar a totes les perifèries que tenen necessitat no només d’un lloc descentrat, sinó també d’homes” que diríem “de baix perfil”.

“Per escollir els seus primers deixebles i futurs apòstols, no s’adreça a les escoles dels escribes i dels doctors de la Llei, sinó a les persones humils i a les persones senzilles, que es preparen amb compromís a la vinguda del Regne de Déu. Jesús va a cridar-los allà on treballen, a la riba del llac: són pescadors. Els crida, i ells el segueixen, de seguida. Deixen les xarxes i van amb Ell: la seva vida esdevindrà una aventura extraordinària i fascinant”.
 
“Estimats amics i amigues, el Senyor ens crida també avui! Passa pels carrers de la nostra vida quotidiana. També avui, en aquest moment, aquí el Senyor passa per la plaça. Ens crida a anar amb Ell, a treballar amb Ell per al Regne de Déu, en les ‘Galilees’ dels nostres temps”.

“Cadascú de vosaltres, penseu, el Senyor passa avui; el Senyor em mira, m’està mirant! Què em diu el Senyor; el Senyor em mira, m’està mirant! Què em diu el Senyor? I si algú de vosaltres sent que el Senyor li diu ‘Segueix-me’, que sigui valent, que vagi amb el Senyor. El Senyor no decep mai. Sentiu en el vostre cor si el Senyor us convida a seguir-lo”. 

Traducció: Marta Nin

 

 

Imprimir

L'experiència del voluntariat de Tarragona en la missió rogacionista de Qaraqosh a l'Iraq

Al camp de refugiats Qaraqosh al nord de l'Iraq , on varem realitzar voluntariat de l'1 al 11 del mes d'abril , es van experimentar moments d'intensa solidaritat en la petita clínica de la missió 

Estem molt agraïts al P. Mario Buonanno i a la nostra comunitat de Tarragona , donat que han pres aquesta missió amb cor i intensitat i que, a més d'obtenir el finançament substancial per a les nostres activitats humanitàries , han fet possible durant uns dies la presència del Dr Jesús Albiol per al tractament dels nens i els que van acudir en massa dels voltants de la zona.

L'amic dentista , que en diverses ocasions ja ha prestat un gran servei a les altres missions rogacionistes de Filipines , va ser acompanyat pel Pare Carmelo Capizzi , cap del Centre Missioner de Roma, i durant els deu dies de la seva estada va practicar centenars d'extraccions, empastaments i tractaments de diverses infeccions, de vegades treballant fins a 9 hores al dia. Tots van poder apreciar no només les competències professionals del Dr. Albiol , sino sobretot el seu tracte caracteritzat per la sensibilitat humana a l'atenció i la simpatia entre els més petits, de mil maneres, demostrant l'estima i l'afecte. Tantmateix un profund sentiment de gratitud al grup de joves voluntaris francesos que l'any passat havia aportat tot l'equip per a la infermeria , deixant-lo al camp de refugiats com un record del seu servei .

Santuario de Loreto

Monnars

Santa Tecla llevant