Imprimir

La canonització de dos papes, Joan XXIII i Joan Pau II

 

CATALUNYA RELIGIÓ

“La canonització de dos papes, Joan XXIII i Joan Pau II, ens mostra com es pot viure l’Evangeli de Jesús i el servei a l’Església des de sensibilitats diferents però amb una radicalitat profunda com ho van fer tots dos”. És la lectura que fa l’abat de Josep Maria Soler de la doble canonització d’aquest diumenge a Roma.

L’abat de Montserrat destaca de tots dos “la seva referència al Concili Vaticà II” amb Joan XXIII que “el va promulgar i el va inaugurar” i amb Joan Pau II que “també el va dur a terme, amb una sensibilitat potser diferent, però en tot cas creient que el Concili Vaticà II era el gran esdeveniment de l’Església en el segle XX”.

I per a Soler també és molt rellevant com “amb accents també diferents, de tots dos en destaca la defensa dels drets de les persones i dels pobles”.

D’altra banda la comunitat benedictina també recorda que els dos papes van ser pelegrins de Montserrat, Roncalli el 1954 abans de ser papa, i Joan Pau II durant la seva extensa visita a Espanya el 1982. Soler explica que “el fet que dos pelegrins de Montserrat siguin canonitzats i el mateix dia és un motiu de joia i un estímul de viure amb fidelitat el nostre servei des de Montserrat”.

http://www.catalunyareligio.cat/articles/56430

 

DIARI ARA

El Papa Francesc ha proclamat aquest diumenge la santedat dels papes Joan XXIII i Joan Pau II i ha demanat, en una multitudinària cerimònia a la Plaça de Sant Pere, que ambdós pontífexs siguin inscrits en els llibres dels sants de l'Església.

Ho ha fet en llatí, al començament de l'acte en el qual l'Església Catòlica eleva als altars als dos papes, en una cerimònia concelebrada amb el papa emèrit Benet XVI. La proclamació de la santedat dels dos papes ha estat rebuda amb un gran aplaudiment a la Plaça de Sant Pere, així com en altres llocs de Roma, on desenes de milers de pelegrins es concentren davant pantalles gegants per les quals segueixen la cerimònia.

El prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants, el cardenal Angelo Amato, ha presentat a Francesc "les tres peticions" de canonització per a tots dos papes, primer amb "gran força", després amb "més força" i, finalment, amb " grandíssima força".

A continuació, el Papa ha continuat amb la fórmula: "En honor de la Santíssima Trinitat, per l'exaltació de la fe catòlica i l'increment de la vida cristiana, amb l'autoritat del nostre Senyor Jesucrist i dels sants apòstols Pere i Pau, després d'haver reflexionat llargament i invocat l'ajuda divina i escoltant el parer de molts dels nostres germans bisbes, declarem sants a Joan XXIII i Joan Pau II". I finalment, ha instat a inscriure els dos papes en els llibres dels sants.

http://www.ara.cat/mon/Pregaries-canonitzacio-cerimonia-Vatica_0_1127887372.html

Santuario de Loreto

Monnars

Santa Tecla llevant